Kreirajmo zajedno Nedelju otvorenih podataka 2022!

Pozivamo Vas da predložite događaj koji bi se održao u okviru Nedelje otvorenih podataka, od 21. do 25. marta 2022. godine.

Nedelja otvorenih podataka obuhvata niz besplatnih javnih događaja različitih formata na temu otvorenih podataka. Sa željom da povećamo broj i kvalitet događaja, pozivamo partnere da sa nama zajedno osmisle kako će Nedelja otvorenih podataka 2022. izgledati. Tražimo inovativne ideje i predloge koji će odgovoriti na potrebe zajednice okupljene oko teme otvorenih podataka.

Poziv je otvoren i za davanje predloga za sadržaj u okviru događaja za koje već postoje obezbeđeni resursi, kao i za one kojima treba finansijska podrška da bi se organizovali. Događaj može da se realizuje u bilo kom gradu i opštini na teritoriji Srbije.

Ideju mogu predložiti organizacije civilnog društva, mediji, naučno-istraživačke ustanove i preduzeća, a UNDP i Kancelarija za IT i e-Upravu će za odabrane događaje nadoknaditi direktne troškove organizacije.

Okvirni iznos ovakve podrške je do 2,500 američkih dolara.

Predlagač je u obavezi da predvidi sve neophodne resurse u prijavnom formularu, i garantuje da je u mogućnosti da uspešno sprovede opisanu aktivnost. Podnošenje izveštaja o realizaciji aktivnosti je obavezno u slučaju pozitivnog ishoda selekcije.

Rok za prijavu ideja za događaj u okviru Nedelje otvorenih podataka je 10. mart 2022. godine, do podne. Komisija će odabrati najbolje ideje do 14. marta 2022. godine. Ne postoji ograničenje u broju prijava od strane jednog podnosioca.

Više o kriterijumima selekcije pročitajte na ovom linku. Da biste predložili svoju ideju, potrebno je da popunite ovaj onlajn upitnik.

Za sva pitanja možete nas kontaktirati na datachallenge.rs@undp.org.

Scroll to top