RADITE SA NAMA

Ekspertska podrška

Open Data Hub ima aktivnu mrežu eksperata koji na raspolaganju kao podrška u sređivanju, analizi, vizualizaciji, otvaranju, planiraju istraživanja/projekata koji uključuje podatke ili drugim procesima u vezi sa podacima. Bilo da dolazite iz akademskog, državnog, privatnog, medijskog ili civilnog sektora – kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna podrška za rad sa podacima i njihovo otvaranje. Ukoliko vas zanima podrška koju nude naši eksperti i ekspertkinje, više informacija se nalazi u delu Zajednica.

Edukacije i resursi

Incijativa otvaranja podataka u Srbiji od 2015. godine uključuje edukativne programe namenjene različitim grupama i nivoima znanja. Edukativni programi obuhvataju radionice, višednevne treninge i predavanja na najrazličitije teme u vezi sa otvorenem podacima. Ukoliko želite da steknete nove veštine u ovoj oblasti, pratite naše najave edukativnih programa ili pogledajte neke od edukativnih resursa dostupnih na ovom vebsajtu.

Illu 6

Finansijska podrška

Uz edukaciju i podršku eksperata, u okviru Open Data Hub postoji mogućnost finansijske podrške za razvoj ili inkubaciju rešenja zasnovanih na otvorenim podacima i organizaciju događaja koji su fokusirani na otvorene podatke. Sredstva se dodeljuju kroz javne konkurse – standardne grant šeme, izazove otvorenih podataka, pozive za organizaciju događaja u okviru Nedelje otvorenih podataka, i sl. Pratite naše najave za više informacija.

Umrežavanje

Najveća vrednost zajednice otvorenih podataka je u umrežavanju. Stoga, Open Data Hub je mesto susreta kroz neformalne događaje poput meetup-a, ali i brojnih konferencija, panela, promotivnih događaja i sl. Glavni događaj koji organizujemo svake godine je Nedelja otvorenih podataka, čiji program čine događaji širom Srbije. Pratite naše najave i vidimo se prvom prilikom!

Illu 8

Priče o otvorenim podacima stižu u tvoj inboks

Loading…
Scroll to top