Креирајмо заједно Недељу отворених података 2022!

Позивамо Вас да предложите догађај који би се одржао у оквиру Недеље отворених података, од 21. до 25. марта 2022. године.

Недеља отворених података обухвата низ бесплатних јавних догађаја различитих формата на тему отворених података. Са жељом да повећамо број и квалитет догађаја, позивамо партнере да са нама заједно осмисле како ће Недеља отворених података 2022. изгледати. Тражимо иновативне идеје и предлоге који ће одговорити на потребе заједнице окупљене око теме отворених података.

Позив је отворен и за давање предлога за садржај у оквиру догађаја за које већ постоје обезбеђени ресурси, као и за оне којима треба финансијска подршка да би се организовали. Догађај може да се реализује у било ком граду и општини на територији Србије.

Идеју могу предложити организације цивилног друштва, медији, научно-истраживачке установе и предузећа, а УНДП и Канцеларија за ИТ и е-Управу ће за одабране догађаје надокнадити директне трошкове организације.

Оквирни износ овакве подршке је до 2,500 америчких долара.

Предлагач је у обавези да предвиди све неопходне ресурсе у пријавном формулару, и гарантује да је у могућности да успешно спроведе описану активност. Подношење извештаја о реализацији активности је обавезно у случају позитивног исхода селекције.

Рок за пријаву идеја за догађај у оквиру Недеље отворених података је 10. март 2022. године, до подне. Комисија ће одабрати најбоље идеје до 14. марта 2022. године. Не постоји ограничење у броју пријава од стране једног подносиоца.

Више о критеријумима селекције прочитајте на овом линку. Да бисте предложили своју идеју, потребно је да попуните овај онлајн упитник.

За сва питања можете нас контактирати на datachallenge.rs@undp.org.

Иди на врх