РАДИТЕ СА НАМА

Експертска подршка

Open Data Hub има активну мрежу експерата који на располагању као подршка у сређивању, анализи, визуализацији, отварању, планирају истраживања/пројеката који укључује податке или другим процесима у вези са подацима. Било да долазите из академског, државног, приватног, медијског или цивилног сектора – контактирајте нас уколико вам је потребна подршка за рад са подацима и њихово отварање. Уколико вас занима подршка коју нуде наши експерти и експерткиње, више информација се налази у делу Заједница.

Едукације и ресурси

Инцијатива отварања података у Србији од 2015. године укључује едукативне програме намењене различитим групама и нивоима знања. Едукативни програми обухватају радионице, вишедневне тренинге и предавања на најразличитије теме у вези са отворенем подацима. Уколико желите да стекнете нове вештине у овој области, пратите наше најаве едукативних програма или погледајте неке од едукативних ресурса доступних на овом вебсајту.

Illu 6

Финансијска подршка

Уз едукацију и подршку експерата, у оквиру Open Data Hub постоји могућност финансијске подршке за развој или инкубацију решења заснованих на отвореним подацима и организацију догађаја који су фокусирани на отворене податке. Средства се додељују кроз јавне конкурсе – стандардне грант шеме, изазове отворених података, позиве за организацију догађаја у оквиру Недеље отворених података, и сл. Пратите наше најаве за више информација.

Умрежавање

Највећа вредност заједнице отворених података је у умрежавању. Стога, Open Data Hub је место сусрета кроз неформалне догађаје попут meetup-а, али и бројних конференција, панела, промотивних догађаја и сл. Главни догађај који организујемо сваке године је Недеља отворених података, чији програм чине догађаји широм Србије. Пратите наше најаве и видимо се првом приликом!

Illu 8

Приче о отвореним подацима стижу у твој инбокс

Loading…
Иди на врх