Open Data Hub – све о отвореним подацима на једном месту

Добро дошли на платформу Open Data Hub!

Уколико желите да сазнате како прикупљати, објављивати и употребљавати податке – на правој сте адреси. Ово је платформа за информисање, едукацију и умрежавање, а намењена је свима који су заинтересовани за отворене податке, било да долазе из државног, академског, медијског, приватног, цивилног или ИТ сектора.

Отворени подаци су, кажу, нова нафта. Они несумњиво представљају ресурс велике вредности неопходан за друштвени развој, економски напредак и изградњу поверења грађана у државу због повећања транспарентности рада државне управе. Како би се искористио пун потенцијал који отворени подаци имају, потребно је да изградимо снажну и проактивну заједницу. Као место сусрета, размене и подршке, Open Data Hub ће бити кључан елемент за успостављање тог динамичног екосистема.

Платформа Open Data Hub омогућава корисницима да на једном месту пронађу едукативне материјале о начинима коришћења и објављивања отворених података, да се информишу о доступним изворима финансирања за иницијативе које користе отворене податке, као и да се пријаве за радионице и обуке, без обзира на тренутни ниво знања о овој области.

Open Data Hub окупља и групу експерата који су годинама активни у екосистему отворених података, и пружају подршку иницијативи отворених података и онима који желе да користе и отварају податке.

Позивамо вас да истражите платформу и да нас пратите путем друштвених мрежа или тако што ћете нам оставити своју емаил адресу на коју ћемо вам слати новости.

Иди на врх